Visst kan man köpa leksaker till dopbarnet. Det är något som faktiskt har blivit minst lika vanligt som att ge bort minnesgåvor, framförallt bland de som inte är nära släkt med dopbarnet. Nu tycker vi på dopgavor.com inte att du ska ge bort vilka leksaker som helst utan bör helst ge bort dopleksaker som stimulerar barnet och som bidrar till barnets utveckling. Det är något som brukar uppskattas av både föräldrarna och dopbarnet.

Babygym

Babygym är en riktigt klassiker som det lilla barnet brukar älska att hålla på med. Gymmet kan innehålla små bollar, figurer och djur som barnet brukar gilla att greppa och som ofta låter när barnet greppar dem, vilket även utvecklar barnets motorik och upptäckslusta. Det finns många olika sorters babygym att välja på som är anpassade efter olika åldrar och brukar kosta från 400 kr och uppåt.

Sängmobiler

En sängmobil är en leksak full med figurer som hängs ovanför barnet i spjälsängen och som ofta snurrar och låter. En sängmobil kanske inte är en speciellt pedagogisk leksak, men de små barnen brukar älska att ligga i sängen och titta på sängmobilen, vilket även kan vara bra för föräldrar som då kan få en lugn stund, kanske.

Lek & lär

Det finns massor av roliga leksaker som även utvecklar barnet. Här ska vi ge dig några exempel på sådana dopleksaker.

Klossar. Färgade klossar som barnen kan stapla på varandra och bita i är en riktigt klassiker.

Babytelefoner som låter och blinkar när barnet trycker på knapparna utvecklar barnets motorik och nyfikenhet.

Plocklåda. Den klassiska plocklådan med klossar i olika geometriska former som barnet ska försöka få ner i lådan är en perfekt dopgåva.

Copyright © 2021 Dopgåvor - presenttips på dopgåvor & doppresenter.