Om du vill köpa en dopgåva som dopbarnet kan behålla som ett minne i resten av sitt liv ska du köpa en minnesgåva. Minnesgåvor brukar ofta ges bort av mor- och farföräldrar men även av andra som står dopbarnet nära, till exempel faddrarna. En minnesgåva fyller två funktioner: dopgåvan påminner om dopet (även om dopbarnet själv kommer ihåg sitt dop) och dopgåvan får dopbarnet att minnas sina mor- och farföräldrar långt efter att de har gått bort.

Tips på minnesgåvor

Dopsmycke. Ett dopsmycke som det dopbarnet kan bära när det blivit lite större är en riktigt bra dopgåva som länge kommer att påminna dopbarnet om givaren. Hur många gånger kommer inte bäraren av smycket få höra ”åh, vilket fint halsband. Vem har du fått det ifrån?” och svarar då ”Från min mormor och morfar”. Det visar att mormor och morfar alltid har en speciell plats i det vuxna dopbarnets hjärta.  Om du vill köpa ett vackert dopsmycke kan du alltid titta hos Hedbergs Guld som har många fina dopsmycken.

Smyckesskrin. Ett fint smyckeskrin i tenn eller silver är en klassisk dopgåva som kan behållas genom hela livet. Här kan barnet förvara sina smycken när det växer upp eller använda skrinet som prydnad. Det finns även smyckeskrin med en inbyggd speldosa som gör det fina smyckeskrinet till en riktigt gullig present som dopbarnet kommer att uppskatta redan vid mycket låg ålder.

Minneslåda och fotoram. Det finns riktigt fina minneslådor i trä där barnet kan förvara sina små minnesprylar, smycken och annat smått som barnet gillar att samla på sig. På minneslådan kan du sätta fina minnesvärda fotgrafier som skyddas av ett glas. Ett annat bra presenttips är fina dopfotoramar av tenn som du kan sätta ett foto på dopbarnet i. Det finns både rektangulära och runda dopfotoramar.

Copyright © 2021 Dopgåvor - presenttips på dopgåvor & doppresenter.