Det är inte alltid lätt att veta vad man ska köpa i dopgåva när dopet närmar sig med stormsteg och därför kommer vi här att ge dig några tips på dopgåvor som brukar uppskattas.

Klassiska dopgåvor som alltid funkar är produkter som är gjorda i tennfinish, såsom dopmuggar, sparbössor, fotoramar, smyckesskrin och dosor för den första tanden. Sådana här fina dopgåvor brukar uppskattas både av föräldrarna och av barnet när det växer upp. Det gäller även dopgåvor i silver, som till exempel dopskedar, dopbestick och doptallrikar i silver.

Smycken är också perfekta dopgåvor som kan behållas som minne hela livet. Det är vanligt att man köper ett fint silverhalsband som kan användas av barnet när det blivit lite större. Far- och morföräldrar brukar ofta ge bort smycken som dopgåva, det ger barnet både ett minne av dopet och av far- och morföräldrarna.

Om du vill köpa dopgåvor som barnet får glädje av direkt kan du alltid köpa gulliga babykläder och fina babyskor, sånt kan småbarn aldrig få för mycket av. Gulliga nallar funkar också eftersom de flesta småbarn brukar gilla gosedjur och vem vet, kanske just den nalle du ger bort blir barnets favoritgosedjur? Det är inte heller fel att köpa roliga eller pedagogiska babyleksaker som till exempel en gunghäst i trä, ett träpussel eller ett babygym som garanterat kommer uppskattas av det lilla barnet.

Copyright © 2021 Dopgåvor - presenttips på dopgåvor & doppresenter.